perjantai 24. maaliskuuta 2017

Can you see the order in chaos?


Siivoilin askartelutarvikehyllyjäni ja taistelin itseni kanssa: heittääkö pois kaikki paperiset ja kartonkiset vuonna x stanssatut kirjaimet, jotka olen nätisti lajitellut aakkosittain lokerolaatikkoon - vai säilytänkö? Jos niitä kuitenkin voisi käyttää johonkin...? Lopputuloksena pohdinnalle päätin tehdä niistä yhden art journal -taustan ja heitän loput sitten menemään. Päätin tehdä tämän sivun vielä isompaan, A4-kokoiseen kirjaan niin saan vielä mahdollisimman paljon näistä käyttöön.

Joukossa oli tosiaan paperisia, niin ohuita kirjaimia, että ei niistä paljon muuhun olisi ollutkaan.

Liimailin kirjaimia sikin sokin aukeamalle gel mediumilla siten, että osa kirjaimista meni sivun reunojenkin yli. Kun se oli kuivunut, käsittelin aukeaman valkoisella gessolla.

Mitä seuraavaksi? Minulla ei ollut valmista suunnitelmaa tai ajatusta siitä, mitä kuvaan tulisi tai mitä tekstiä käyttäisin. Aukeamaa katsellessani päähäni jäi vain yksi ajatus - kaaos. Siinäpä aihe.

Valitsin värittämiseen keltaisen ja vihreän Dylusions-suihkevärin. Suihkin niitä sivulle ja valuttelin värejä eri suuntiin. Lisäsin vielä mukaan Daily Artin Glimmer Spraytä (Pearl Green), mikä ei ihan hirveästi näy, mutta jäi kimaltelemaan mukavasti. Harmi että tämä suihkepullo lakkasi toimimasta heti alkuunsa.

Seuraavaksi keksin käyttää taustan kirjaimia hyödyksi: Värittelin tietyt kirjaimet mustalla tussilla ja yhdistelin kiekuroilla sanojen kirjaimet toisiinsa. Sizzixin nuolet osoittavat tien sanasta toiseen (leimattu Hero Artsin Unicorn White -pigmenttimusteella). Kysymysmerkkien pinta on käsitelty Crackle Accent -lasiteaineella.

Seuraavaksi piti keksiä reunus. Mieleeni muistui tämä mustavalkoinen tyyli, jonka olen joskus nähnyt Youtuben art journal -videolla. Piirsin mustalla tussilla reunan ja värittelin mustat alueet, sitten maalasin valkoisella gessolla valkoiset alueet. Tämä ei toiminut kovin hyvin, koska vesiliukoinen väri alemmista kerroksista värjäsi gesson. Kokeilin levittää väliin kerroksen matt mediumia, mutta seuraavakin gessokerros värjäytyi. Sitten kokeilin laittaa väliin Distress Micro Glazea, mikä toimi vähän paremmin ja päätin että ihan riittävän hyvin. Rajasin mustan reunuksen tussilla vielä uudestaan, näin siitä tuli siistimpi.

Tausta ei vielä tuntunut hyvältä, joten lisäsin tekstuuripastaa Tim Holtzin Dots fade -sapluunalla. Myös tekstuuripasta imi väriä taustasta, ja halusin sen erottuvan paremmin joten valuttelin sivulle vielä vedellä ohennettua, tummanvihreää, metallinsävyistä akryylimaalia. Lopuksi taputtelin vielä valkoista gessoa koholla olevien kohtien päälle. Nyt se on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti