lauantai 3. syyskuuta 2016

Perhoskortteja

Löysin taas videoita surffaillessani tällaisen hauskan korttimallin. Lopputulos on näyttävä, eikä kartonkia kulu kuin korttipohjan verran.

Kaikissa korteissa on tavallinen, neliön muotoinen korttipohja. Perhonen tehtiin stanssaamalla kuvio vain puoleenväliin asti, jonka jälkeen tehtiin kansiosan taitos vain perhosen ylä- ja alapuolelle - perhoseen taitosta ei tehty. Perhoskuvio on leimattu stanssisettiin kuuluvalla perhosleimasimella (Docrafts Papermania).

Vinkki: Peruspaljetteja saa eri värisinä edullisesti Jättirätistä ostamalla paljettinauhaa. Hinta oli muistaakseni suurin piirtein luokkaa 50snt/metri.

Päätin saman tien kokeilla tällä samalla mallilla useampaa eri versiota. Vaihtelin eri väritystapoja ja eri stansseja. Distress -tusseilla väritetystä violetista kortista tuli suosikki.

Pinkissä kortissa testasin lahjoituksena saamaani glitteriä. Stanssasin kaksipuolisesta teippiarkista koukerokuvioita perhosen siipiin ja kaadoin glitteriä päälle. Toimii! Kannattaa sormella painella glitteri teippiin kiinni, jotta se pysyy paremmin. Tämä kortti lähti kiitokseksi hileiden lahjoittajalle.

Oranssissa kortissa kokeilin piirrellä koukeroita mustalla Micron-kynällä ja värittää sitten kuvan Inktense -kynillä. Noh, kuvioista tuli pikkuinen pettymys - varsinkin kun kynä kuitenkin vettä käytettäessä pikkuisen suttasi, vaikka piti olla vedenkestävä kynä ja kuivumisaikakin oli pitkä. Musta tuntuu muutenkin ehkä hiukan liian terävältä väriltä tähän korttiin eli ensi kerralla hiukan eri tavalla sitten.

Pikkuperhoset naksuttelin pienellä kuviolävistäjällä ja päällystin ne glittereillä, vaikka sitä ei kuvista kunnolla huomaakaan. Ison perhosen vartaloon laitoin Glossy accents -lasiteainetta, mikä sai perhosen hiukan kaartumaan keskeltä.

Eniten tämän kortin kohdalla innostuin tuosta satiininauhasta, joka oli alun perin valkoinen. Sekoitin hiukan Distress -mustetta ja vettä muovialustan päällä ja pyörittelin nauhaa siinä. Kuivasin sen kuumailmapuhaltimella ja lopputuloksena oli täydellisesti korttiin sopiva nauha. Pieni wau -elämys tuli tästä onnistumisesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti