sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Canvas #1 Butterfly

Vitsit kun taulun tekeminen onkin mahtavaa! Aiemmat yritykset ovat aina päättyneet siihen, että olen turhautunut omaan taitamattomuuteeni. Mixed media on siitä hienoa, että kuka vaan voi onnistua.

Taulun pohjan idea on inspired By Vicky - näin yhdessä hänen videoistaan, miten hän taiteili sille puolelle paksua canvasta, joka yleensä on seinään päin. Lopputuloksena on mahtava kolmiulotteinen maailma.

Taulun pohjasta piti aluksi peittää kolot sisäosan reunoista - liimasin sinne suikaleet paksusta pahvista. Nyt pohjasta tuli "laatikkomaisempi" ja sinne on helpompi rakentaa maisemaa.

Taustatekniikka on myös opittu Vickyltä - ja se on loistava tekniikka kuviopaperien jämien käyttöön. Itselläni on jäljellä paljon paloja tästä vaaleanpunaisen ja violetin sävyisestä paperikosta. Reunoihin leikkasin paperista pitkiä, erilevyisiä suikaleita, pohjan palat leikkasin suorakaiteen muotoisiksi. Liimasin palat siten, että ne hieman menevät aina toistensa päälle. Sitten pohjalle pari kevyttä gessokerrosta.Kun olin tyytyväinen gesson määrään, lisäsin kohopastaa sapluunan läpi kaikille näkyville sivuille. Käytin pitsikuviosta ympyräsapluunaa ja kaunokirjoituskuvioista sapluunaa. Vielä näyttää kovin valkoiselta.
Sitten väriä. Suihkuttelin muutamaa erilaista vaaleanpunaista suihkeväriä ja kokeilin myös tehdä Inka Gold -väreistä suihketta. Lisäsin myös platinanväristä Inka Goldia siveltimellä ja annoin eri värien valua pitkin taulunpohjaa.

Idea tauluun oikeastaan lähti tuosta valkoisesta häkistä ja isosta perhosesta, jotka olen saanut oppilailtani (Perhonen oli alun perin hopeanvärinen, metallinen, maalasin kiiltävänvalkoiseksi).

Liimasin siis ne tauluun ja lisäksi kukkia, lehtiä, nappeja, oksia helmiä jne. Kun olin tyytyväinen näihin rykelmiin, maalasin ne gessolla.

Sitten lisää väriä, vihreitä, violetteja, vaaleanpunaisia, valkoisia jne. Inka Goldeina ja suihkeväreinä.

Sitten neulottu perhosentoukka paikoilleen, vähän Mini Prillsejä tms. koristeitä ja teksti vielä taustalle. Tulostin tekstin

" Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterly."

valkoiselle helmiäispaperille ja stanssasin sen irti. Stanssasin samalla stanssilla softislevyä, jotta sain tekstille tasaisen, kohollaan olevan taustan.
Ai että kun tykkään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti