maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kevätaurinkoa

Kun innostuin art journalin tekemisestä, teetin kaksi kirjaa kirjasitomossa Cansonin Imagine -paperista. Toinen on A4-kokoinen ja toinen A5. Kaikki aiemmat sivut olen tehnyt suurempaan kirjaan, ja nyt päätin kokeilla tuota A5-kokoista. Siitä tulikin heti suosikki, pienempää kun on helpompi käsitellä ahtaassa askartelunurkkauksessa.

Tällä kertaa minulla ei ollut minkäänlaista ideaa sivun aiheeksi, joten lähdin vain tekemään jotain.
Liimasin sivuille taustaksi kirjansivut gel mediumilla, ja käsittelin sitten sivut vedellä ohennetulla gessolla.

Tässä kohtaa oli pakko keksiä työlle joku suunta, jotta pääsin värittämään sivua. Inspiraatio löytyi katsomalla ikkunasta ulos. Kevätaurinko paisteli ihanasti pilvettömältä taivaalta, joten lähdin värittämään kuvaa keltaisella ja oranssilla. Aurinko sitten pääsikin lopulta koko sivun keskiöön.

Väritin sivut Faber Castellin Gelatoilla, joita ostin pienen setin kokeiluun Turun kädentaitomessuilta (Tampereen messujen jälkeen jäi harmittamaan kun jätin ostamatta). Kannatti hankkia - aivan ihanan kirkkaat värit, joita on helppo levitellä joko pelkällä sormella tai vedellä.

Lisäksi käytin kiemuraleimasinta taustassa (Distress Ink, Wild honey), kohopastaa sapluunan läpi ja Inka gold -värejä (kulta ja platina).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti