maanantai 9. toukokuuta 2016

Äitienpäiväkortti

Kokeilin äitienpäiväkorttia varten eri tavalla väritettyjä perhosia ja aika monta vaihetta ja kokeilua kävin läpi, ennen kuin sain tällaisen aikaiseksi.

Yritin ensin värittää Inktense -puuväreillä mustalla Versafine -musteella leimattua perhosta, mutta kärsimätön kun olin, en antanut musteen kuivua riittävästi ja värittäessäni leimaväri tuhri perhosten vaaleita osia. Värit kylläkin muuttuivat tosi upeiksi, kun levittelin niitä vesisäiliösiveltimellä, harmi ettei värit pysy kuivuessaan niin kirkkaina.

No - ne perhoset lensi roskikseen ja otin uuden startin koholeimaamalla perhosen kullanvärisellä kohojauheella. Värityskin kävi tosi nopeasti levittämällä Distress Inkejä pienellä sormituputtimella. Nyt näyttää paremmalta!

Taustaan värittelin eri värisiä vihreitä Inktense -puuvärejä ja levitin värit vesisäiliösiveltimellä. Kokeilin myös poistaa osan väristä kosteuspyyhkeellä lehtikuvioisen sapluunan läpi, mutta se ei ihan kunnolla toiminut, joihinkin kohtiin sain hiukan lehtikuviota näkyviin, mutta en varsinaista sapluunan kuviota. Kun olin kiinnittänyt perhosen ja "lipun" taustaan, kortti näytti vielä jotenkin tyhjältä. Kokeilin helmenpuolikkaita ja timanttitarroja ym. mutta ne eivät tuntuneet sopivilta. Onneksi olin juuri ostanut paljon pikkupulloja erilaisia hileitä ja koristeita, niistä löytyi sopiva vihreä taustaan liimattavaksi. Tein taustaan liimapisteitä Sakuran Pinpoint roller Quickie Gluella, joka on käytännössä geelikynä, jossa on liimaa. Toimii!

Huomio: Seuraavaksi vastaavaa korttia tehdessä kannattaa kokeilla, miltä kortti näyttäisi, jos ei mustaisi lipun yläreunaa lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti