lauantai 26. maaliskuuta 2016

Art journaling vei mennessään

Viime syksynä Tampereen kädentaitomessuilla tutustuin ensimmäisen kerran mixed mediaan eli sekatekniikkaan. Messuilta kotiuduttuani aloin katsella Youtube-videoita aiheesta, ja näin löysin uuden harrastuksen eli art journalin pitämisen. Olin vaikuttunut siitä, miten upeita juttuja on mahdollista tehdä paperille. Erityisen innostavaa on se, että tyyli on vapaa. Koskaan ei ole sidottu yhteen materiaaliin ja tekniikkaan, vaan voi yhdistellä mitä ikinä tuleekaan mieleen.

Asenteena tuntui olevan, että vaikka kaikki ei mene suunnitellusti, työ ei silti ole pilalla, vaan lisää työstämällä siitäkin voi edelleen syntyä jotakin mahtavaa. Toisaalta kaikkiin omiin töihin ei edes tarvitse olla 100-prosenttisen tyytyväinen - prosessi on silti tärkeä. Tämän tyyppinen ajattelutapa on kaiketi se, joka sai minut lopulta itse niin täysillä mukaan. Olen aiemmin ollut enemmän käsitöiden tekijä kuin kuvataiteilija ehkä juuri siitä syystä, että en koskaan ollut tyytyväinen maalauksiini ja piirroksiini.


Nyt askartelunurkkauksestani löytyy leimasimia, sapluunoita, musteita, akryylimaaleja, vesivärejä ja vaikka minkälaisia efektiaineita sekä paljon muuta. Olen vasta päässyt harrastuksessa alkuun ja tehnyt muutaman sivun art journaliini. Eivät nämä sivut ihan siltä näytä, kuin katsomissani videoissa, mutta minun tekemikseni ne ovat hyviä. Lähinnä tämä on edelleen eri materiaalien ja tekniikoiden harjoittelua. Paljon on sivujen osalta mennyt matkan varrella pieleen ja paljon on korjailtu, ennen kuin on päästy tähän lopputulokseen.

Nyt olen kuitenkin aivan koukussa - neuleet ja ristipistot odottavat keskeneräisinä olohuoneen nurkassa suunnitellessani seuraavaa sivua taidepäiväkirjaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti