sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Joulukortit 2016

 
Muutamia vuosia sitten ostin joulun jälkeen Tiimarin alennusmyynnistä joulukorttisettejä, jotka sisälsivät kirjekuoret, korttipohjat sekä erilaisia kartonkileikkeitä ja muita koristeita kortteihin lisättäväksi. Tänä vuonna kyllästyn katsomaan vuodesta toiseen hyllyllä lojuvaa jouluaskartelulaatikkoa, ja päätin ottaa itselleni haasteen: Tänä vuonna käytän pois kaikki nämä vanhat setit.

Levitin sitten koko tarjonnan eteeni ja laitoin mietintämyssyn päähän. Osa korteista syntyi ihan helposti, mutta haastettakin oli - esimerkiksi joulukortin tekeminen kirkkaan keltaiselle korttipohjalle. Siis KELTAISELLE. Siinä kohden oli pakko ottaa Google avuksi. Hakusana: keltainen joulukortti. No - kyllä niitä aika monta löytyi ja idea syntyi. Hyvät naiset ja herrat, keltainen joulukortti:


Valitsin keltaisen ja oranssin sävyisiä Distress-musteita, joita levitin korttipohjan ulkoreunoihin. Teksti on stanssattu Heidin korttipajan stanssilla ja sitten embossattu. Kuuset on leimattu Hero Artsin Color Layering Christmas tree -setin kuusileimalla. Päällimmäiset kuuset leimasin erilliselle kartongille, leikkasin käsipelillä ja kiinnitin kohotarrapaloilla korttiin.

Lumihiutalekorttiin käytin vanhoista seteistä ainoastaan korttipohjan, johon on levitetty tummansisistä Distress -mustetta. Lumihiutale on stanssattu paksulla Tim Holtzin Layered Snowflake -stanssilla ja kohokuvioitu saman setin kohokuviointitaskulla. Kimallusta lumihiutaleeseen tuli Platinum-sävtisestä Inka Gold -väristä. Taustan lumihiutaleet on koholeimattu Impression-Obsessionin taustaleimalla.



Myös tässä toisessa lumihiutale -kortissa taustaa on värjätty sinisillä Distress -musteilla. Glitterilumihiutaleet stanssasin kaksipuolisesta tarrakalvosta Sizzixin stansseilla. Kun sain hiutaleet liimattua korttipohjaan, levitin korttipohjalle valkoista glitteriä, ja hieroin sitä hyvin kiinni tarrapintaan. Toimii!


Lumiukkokortti syntyi suoraan korttisettien materiaaleista eli tarrat vain liimattu kohokuvioituun korttipohjaan. Ainoa oma lisäys oli vihreä tussi kortin reunaan.
















Talvisen kuusimaiseman lumihiutaleet kohottu saman Hero Artsin setin lumihiutaleilla kuin keltaisessa kortissa kuuset. Kuuset olivat valmiita kartonkileikkeitä ja tekstikyltin kerroksen on stanssattu ja vähän vielä muokattu tähän sopivaksi. Kyltin reikien kohdalle laitoin Diamond Stickles -kimalleliimaa.

Joulupakettikortissa oli vähän miettimistä. Korttiseteissä oli mukana valmiiksi leikattuja pahvisia suorakulmioita, enkä oikein tiennyt, mihin niitä käyttäisin. Testasin sitten, miten toimisivat lahjapaketteina ja solmin setin mukana tulleita nauhoja palojen ympäri. Hyvinhän se sopi. Paketit on kiinnitetty eri korkuisilla kohotarrapaloilla ja kortin reunat on käsitelty kullanvärisellä kohojauheella.

Tähtikortin materiaalit oli muuten setissä valmiina, mutta tekstin kultakartonki taustoineen on laatikoideni kätköistä. Teksti stanssattu samalla stanssilla kuin keltaisessa kortissa.

Seuraavat kolme korttia ovat taas syntyneet suoraan sommittelemalla ja liimaamalla korttisettien materiaaleja.






Violetti korttipohja oli myös pienoinen haaste, mutta musteilla värjäämällä siitä tuli sopiva yötaivas, jonka lumisade on syntynyt roiskimalla korttipohjalle veteen sekoitettua gessoa.


















Tekstit on koholeimattu valkoisella kohojauheella.

Kultaista koholeimausta ja valmiiden osien liimausta.










Kultaista geelikynää reunoihin.



Havut koholeimattu läpinäkyvällä kohojauheella.

Hopeanvärinen korttipohja oli myös haasteellinen, mutta ei värinsä vaan kiiltävän pintansa takia. Leimaaminen oli hankalaa, eikä lopputulos ollut oikein siisti, vaikka käytin lumihiutaleiden leimaamiseen Stazon-mustetta, jonka pitäisi sopia vaikkapa lasipinnalle leimaamiseen.


Alempi hopea kortti onnistui muuten kivasti, mutta musta Enamel Accents -aine, jota käytin narun tekemiseen, oli liian vetelää tähän hommaan ja levisi. Joku kevyempi värikin olisi ollut mustaa parempi valinta, mutta näin tällä kertaa.

Kun jokaisen kortin suunnittelee erikseen, aikaa kuluu hurjan paljon, joten niin piti tätäkin projektia hiukan nopeuttaa ja laittaa tämä ensimmäinen korttierä postiin niin kauan kun se vielä joulupostimerkeillä onnistui. Tässä vielä koko setti:
























Joulumerkkejä jäi vielä muutama käyttämättä, joten seuraavassa korttierässä käytin Craftiquen kynttiläleimaa sekä Distress-musteita ja -tusseja.



Ennätys! 25 korttia ehdin lähettää joulumerkeillä ennen kuin se päivämäärä meni taas kerran ohi. Mitähän niille lopuille sitten keksisi...? Noh, kokeillaan vaikka tätä joulutähtileimaa, jossa on useampi eri kerros.


Samalla tulikin testattua montaa eri asiaa. Ensinnäkin pääsin kokeilemaan vihdoin omaa MISTI-kopiotani eli Hampton Artin Stamp Perfect -työkalua. Toimii loistavasti!

Käytin kerroksittain leimaamiseen VersaCraft -pigmenttimusteita, mikä ei tässä tapauksessa kannattanut. Jouduin leimaamaan monta kertaa, jotta sain peittävän pinnan. Musteen kuivuminen kestää kauan, joten kun asettelin lehtileimaa uudelleen, alemman kerroksen muste levisi herkästi. Viimeinen kerros kultaisella toi ihan näyttävän lisän leimakuvaan.

Harjoittelin myös maskin käyttöä leimaamisessa: leimasin kukan ensin, sitten leikkasin sen päälle paperista maskin, ettei lehtikuviot leimaudu kukan päälle.

Tein vielä sarjatyönä 17 kpl näitä valkoisia joulukortteja kultaisella koholeimauksella. Kuvio on siis sama joulutähti, lehtiä leimasin pari vähemmän.

Tein aina yhden työvaiheen kerrallaan koko nippuun, Stamp Perfectin avulla homma sujui joutuisasti. Ensin kukka, sitten yksi lehti kerrallaan, teksti ja lopulta tähdet. Leimasin aina kolme korttia kerrallaan embossausmusteella, levitin niihin kohojauheen ja kuumensin. Sitten taas seuraavat kolme käsittelyyn. Yksinkertaisen elegantti kortti.

Alemmassa kuvassa sama kortti salamalla ja ilman punaista taustaa.



Vielä yksi kortti-idea käyttäen korttisetin tarraa ja pyöreää kartonkileikettä. Pisarat on tehty Nuvo Glitter Dropsilla (White Blizzard).

Lopuksi vielä sinisten pöllökuvioisten villasukkien kaverina ojennettu joulukortti. Tausta käsitelty kohokuviointitaskulla, jossa on neulepintamainen kuvio. Tausta on väritetty hieromalla Distress-mustetyynyä (Faded Jeans) suoraan kartonkiin. Kuvion "pohjakohdat" väritetty siniharmaalla Distress-tussilla. Oksa ja pöllöt on leimattu, väritetty Copiceilla, leikattu käsin ja kiinnitetty sitten kohotarrapaloilla taustaan. Tonttulakit piirsin vapaalla kädellä ja leikkasin irti. Vihdoin pääsin käyttämään myös lumiefektikynää (lakkien tupsut), joka puffahtaa (tekee mitä?) kuumennettaessa. Puhekuplissa käytetty pohjana tagistansseja, joita muotoilin lopuksi hiukan puhekuplan muotoon.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti